Välkommen

Välkommen till www.battrepension.n.nu

 

Andra sidor

Grunderna inom utdelningsinvestering

 

"du kan bli delägare i några av världens största bolag på bara några minuter"

 

På den här sidan har vi skapat en liten guide för dig som är intresserad att att börja med utdelningsinvestering redan idag. Det har aldrig varit enklare att handla med aktier än vad det är idag och du kan bli delägare i några av världens största bolag på bara några minuter. Glöm inte av att titta i vår länklista, där finns mycket nyttig information och förklaringar kring utdelningsinvestering.

 

Vad utdelningsinvestering är

Utdelningsinvestering som är en väldigt effektivt investeringsform över tid går ut på att man:

 

- Köper aktier i bolag som delar ut pengar till sina aktieägare

- Återinvesterar utdelningarna och tar del av ränta-på-ränta-effekten

 

 

Eftersom detta är en snabbguide kommer vi inte gå in alltför mycket på djupet men några saker är väldigt viktiga att tänka på när man köper bolag. Först och främst så måste man ta reda på om bolaget i fråga har en bra utdelningshistorik och om utdelningen kommer att vara hållbar även i framtiden. En annan viktigt sak att titta på är utdelningsandelen, finns det utrymme för en lägre vinst utan att utdelningen sänks?

 

En aspekt att titta på är direktavkastningen dvs hur stor avkastning du får på ditt investerade kapital. Förutom direktavkastningen ökar även värdet på dina aktier över tid. Din årliga direktavkastning + värdeökningen på dina aktier = total årlig avkastning.

 

 

"om företaget man jobbar på går i konkurs försvinner även lönen"

 

 

Att börja skapa sin egna pengamaskin på detta sätt ger dig inte bara en extra inkomst utan även en trygghet. De flesta Svenskar har bara ett jobb och en lön, om företaget man jobbar på går i konkurs försvinner även lönen. Med utdelningsinvestering skapar du en stadig ström av inkomster och varje bolag du investerar i kommer att betala ut en "lön" till dig.

Vi kan ta ett exempel: Du investerar i tio stycken Amerikanska bolag som oftast delar ut kvartalsvis, det innebär att du totalt under året kommer få "lön" från dessa bolag hela 40 gånger.

 

Innan vi kör igång med själva snabbguiden så vill vi poängtera att det gäller att ha tålamod och vara konsekvent när det kommer till utdelningsinvestering. Spara undan pengar varje månad, investera i utdelande aktier, återinvestera utdelningarna. Följ dessa enkla regler i 20 år och du kommer vara chef över din egna tid. Glöm inte heller bort att tiden är på din sida, vi är alla i olika skeenden i livet men fråga dig själv, var vill jag vara om 20 år?

 

 

Nu kör vi igång guiden, följ dessa steg och du kan titulera dig själv som investerare

 

 

Öppna ett konto

Börja med att öppna ett konto hos Avanza. Det tar bara några minuter och vi rekommenderar att du använder dig utav BankID. Vi på Bättre Pension erbjuder en månads fri support för dig som väljer att öppna ett konto genom oss. Genom att ha öppnat ett konto hos Avanza har du tagit ett stort steg närmare ekonomisk frihet.

 

Öppna ISK eller KF

För att köpa och sälja aktier bör man öppna ett Investeringssparkonto eller Kapitalförsäkring på Avanza. Läs mer om skillnaderna här. Vi på bättre pension rekommenderar att man strukturerar upp det genom att handla Svenska värdepapper på ett Investeringssparkonto och utländska i en Kapitalförsäkring.

 

För över pengar

Har du öppnat ett sparkonto hos Avanza så kan det vara fördelaktigt att föra över pengarna dit först. Därefter har du möjlighet att välja om pengarna ska in på din Kapitalförsäkring eller ditt Investeringssparkonto beroende på vilket bolag du tänkt köpa.

 

Bli delägare i multinationella företag

Nu är du redo att bli delägare i nästan alla världens större, börsnoterade bolag. Vi rekommenderar verkligen att du gör dina egna analyser av bolagen innan du trycker på köpknappen. Dock kan det vara svårt i början då man vill komma igång så fort som möjligt.

I USA finns det en lista på så kallade Dividend Aristocrats. Det är en lista på stora Amerikanska bolag som har höjt sin aktieutdelning under minst 25 års tid. Att köpa in sig i ett sådant här bolag förknippas med väldigt låg risk då företagen alltid har ett stabilt kassaflöde och stora finansiella muskler. Några bolag som ingår i denna lista är bland annat Coca Cola, Mc Donalds och Pepsi.

 

Sammanfattningsvis vill vi säga, är du het på gröten och gärna vill komma igång redan idag, titta då först på stora stabila bolag. Titta även på marknadsläget globalt och vilken direktavkastning bolaget har vid inköp.

 

 

Grattis, om du föjlt ovanstående steg har du nu startat din resa mot ett  rikare liv!

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)